Sivu 1/1

Blogini ei näy missään /kenellekään muulle kuin itselleni

Lähetetty: 16.08.2015 19:13
Kirjoittaja idaelviira
:shock: Missä mahtaa olla vika kun perustamani blogi ei löydy Googlesta /munblogista et voi sitä hakea? Itse pääsen blogiini ainoastaan kun kirjaudun munblogiin. Mahtaako tuolla olla joku salainen -asetus?! Kuinka saan blogin julkiseksi?

Re: Blogini ei näy missään /kenellekään muulle kuin itselleni

Lähetetty: 16.08.2015 21:22
Kirjoittaja Pettis
Hei

MunBlogin sivun alalaidassa näkyy tuoreimmat kirjoitukset. Hakukentästä ei löydy muita kuin munblogin pääsivuston artikkeleita, joten blogeista sieltä ei voi hakea.

Blogeille on yksityisyysasetus jolla voi kieltää blogin näkymisen hakukoneissa. Asetus löytyy hallintapaneelista kohdasta:

Asetukset -> Lukeminen -> Hakukonenäkyvyys.

Jos tämä kohta on valittuna, tarkoittaa se sitä, että hakukoneet eivät saa lisätä blogia hakuindeksiinsä. Jos blogin haluaa näkyvän hakukoneissa, pitää tämä kohta jättää rastittamatta.

Blogien näkyvyys hakukoneissa riippuu hakukoneista itsestään. Sivuja eivät ilmesty niihin automaattisesti ja esimerkiksi Googlea ei voi hoputtaa sivujen lisäämisessä hakukoneeseen. Niille voi tosin vinkata sivujen olemassaolosta, mutta sekään ei yleensä juuri nopeuta sivujen ilmestymistä hakukoneeseen.

Googlelle sivuista voi vinkata täällä: https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url